Pompoentaart Recept | Glutenvrij en Lactosevrij
Het recept voor deze pompoentaart is zeer geschikt als je het Low FODMaP dieet volgt en is geheel glutenvrij en lactosevrij. Uiteraard kun je deze heerlijke taart ook maken als je dit dieet niet hoeft te volgen en diverse ingrediënten vervangen.
Al lange tijd stond het maken van een pompoentaart hoog op mijn to-do list en eindelijk heb ik er één gemaakt! En ik kan je vertellen dat hij echt perfect gelukt is! Ik word gelukkig steeds beter in mijn bak- en kookkunsten, want tja als je het FODMaP dieet moet volgen is het noodzaak om veel zelf te maken zodat je zeker weet dat de juiste ingrediënten erin zitten.
Kijk in de video hieronder mee naar mijn variant van de Low FODMaP pompoentaart! Uiteraard heb ik de benodigdheden en ingrediënten onder deze video nog eens voor je op een rij gezet.
Het YouTube kanaal van Dazzling Lifestyle by Tessa is nieuw! Ik zou het super tof vinden als je je zou abonneren op dit kanaal voor meer FODMaP dieet inspiratie! Het is geheel gratis en op die manier blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe video's!
Wat heb je nodig:
- Bakvorm waarbij je de zijkant ervan af kunt halen | Dit is een handige set voor al je baksels!
- Bakpapier
- Deegroller
- Wat kommen en/of schaaltjes
Ingrediënten taartbodem:
- 225 gr. glutenvrij zelfrijzend bloem eventueel van Doves Farm
- 1 tl. Xanthan Gum eventueel van Doves Farm
- 1 ei gemixt met 1 tl. water
- 115 gr. ongezouten lactose vrije margarine
- snufje zout
Ingrediënten pompoenvulling:
- 425 gr. pompoenpuree
- 2 eieren
- 110 gr. bruine (basterd)suiker
- 50 gr. witte basterdsuiker
- 1 tl. kaneelpoeder
- 1/2 tl. gemberpoeder
- 1/4 tl. nootmuskaatpoeder
- 1/4 tl. kruidnagelpoeder
- 1/2 tl. zout
- 1 tl. vanille extract
- 210 ml. coconut milk (extra vet)
Hoe maak je deze pompoentaart?
We beginnen bij de taartbodem:
- Mix de bloem, xanthan gum en zout in een kom
- voeg daar in kleine hoeveelheden (per tl.) de ei-water mix aan toe
- Kneed het geheel tot een deegbal
- Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast
- Vet de taartbodem in
- Rol het deeg uit op een bakpapier en doe dit in de taartvorm
- Verwarm de oven op 200 graden en plaats de taartbodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven
Nu door naar de pompoenvulling:
- Mix de eieren
- Voeg daar de suikers en specerijen aan toe
- Vervolgens voeg je de pompoenpuree toe en zorg ervoor dat het een gladde mix wordt
- Daarna voeg je de vanille extract en al roerend de coconut milk toe aan de pompoenvulling
- Verwarm de oven op 180 graden
- Giet de pompoenvulling over de taartbodem
- Plaats de pompoentaart in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten
Eet smakelijk!!