woensdag, 18 oktober 2017

Pompoensoep Recept

Geschreven door 
Heerlijk pompoensoep recept! Heerlijk pompoensoep recept!

De Herfst is een perfect seizoen om een heerlijke pompoensoep te maken én om te eten natuurlijk. Persoonlijk vind ik pompoensoep heerlijk en ik zou dit dan ook het hele jaar door wel kunnen eten. Het is altijd jammer wanneer de pompoenen weer uit de winkels verdwijnen.

Nu zijn de pompoenen weer volop verkrijgbaar en deel ik je mijn recept hoe ik altijd pompoensoep maak.

Mijn pompoensoep recept

Natuurlijk zijn er diverse pompoensoep recepten te vinden en kun je hier zelf ook in variëren qua smaken, maar het belangrijkste ingrediënt blijft de pompoen!

Als je (net als mij) niet zo veel zin hebt om een pompoen te schillen en te snijden, dan kun je ook een kant en klaar zakje met gesneden pompoenblokjes bij de supermarkt kopen. Zelf vind ik dit altijd heel erg handig, maar dat kun je allemaal zelf bepalen.

Omdat ik zelf niet zo van pittig eten houdt, heb ik de pepers en dergelijke ingrediënten weggelaten. Waar ik wel gek op ben is kerrie. Dit gebruik ik eigenlijk in al mijn soepen die ik zelf maak. Maar voor nu vertel ik je eerst hoe ik mijn pompoensoep altijd maak.

Pompoensoep maken

Om pompoensoep te maken heb je eigenlijk maar een paar ingrediënten en tools nodig. De meeste ingrediënten heb je misschien wel al standaard in huis. Ook is het handig als je een staafmixer hebt. Zelf maak ik altijd gebruik van deze staafmixer set van Philips.

Wat heb je nodig:

  • Pompoen (blokjes)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 middel/kleine aardappelen
  • 2 groentebouillon blokjes (voor 1 liter bouillon)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Olijfolie
  • 1 liter kokend water

ingredienten pompoensoep

Hoe maak je het?

  • Nadat je alle ingrediënten bij elkaar hebt, geschild en gesneden, ga je als volgt te werk:
  • Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin de uien en knoflook
  • Vervolgens doe je de pompoenblokjes erbij en roer de ingrediënten door elkaar
  • Daarna kan de kerriepoeder toegevoegd worden en roer je de hele mix lekker om
  • Als je dit hebt gedaan voeg je er 1 liter kokend water aan toe
  • Vervolgens doe je daar ook de 2 groentebouillon blokjes bij
  • Om de soep wat voller te maken voeg ik daar altijd nog 2 à 3 aardappelen aan toe
  • Nu breng je alles aan de kook en laat je het vervolgens zo'n 15 à 20 minuten zachtjes koken
  • Als de kooktijd voorbij is neem je een staafmixer en maak je de soep helemaal glad
  • Vervolgens breng je de pompoensoep al roerend nog even aan de kook en de soep is klaar!

Niet al te moeilijk toch?

pompoensoep

Tip: Eet de soep met een lekker kruidenstokbroodje erbij!

Eet smakelijk!!

Welk pompoen gerecht vind jij altijd heel lekker? Heb je de pompoensoep al eens geprobeerd?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •